Alle kinderen spelen vader-en-moedertje. En veel meisjes en jongens denken op die leeftijd: later als ik groot ben, krijg ik kinderen. Maar vanzelfsprekend is dat niet. Niet iedereen met een kinderwens kan ‘zomaar’ kinderen krijgen. Maar liefst een op de zes stellen heeft te maken met vruchtbaarheidsproblemen en heeft om hopelijk toch zwanger te raken hulp nodig van het ziekenhuis.

Op deze website vertellen we je meer over de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen die er zijn. Ook staan we stil bij de impact van een behandeling op de wensouder(s) en op de rol van familie, vrienden en collega’s. Want het begrip en de steun van de omgeving tijdens zo’n heftig traject als een vruchtbaarheidsbehandeling is van niet te schatten waarde.

A pin for your thoughts: voor de omgeving
Vruchtbaarheidsproblemen zijn helaas niet zeldzaam. De kans is vrij groot dat je iemand bent of kent die ermee te maken heeft of krijgt. Het is niet altijd eenvoudig om erover te praten of ernaar te vragen. Terwijl dat enorm kan opluchten.

Als vrouw of man met een kinderwens wil je je emoties kunnen delen; je hoop, je blijdschap en geluk en je twijfel, angst en verdriet. En als ouder, broer of zus, vriend, vriendin of collega wil je informeren hoe het gaat, meeleven, steun geven en troost bieden als dat nodig is. Dan is het prettig om (nog iets beter) te weten hoe een vruchtbaarheidsbehandeling verloopt en wat de impact ervan is; op ‘gewone’ dagen en op extra moeilijke dagen, bijvoorbeeld als zich alweer een kinderloze Moeder- of Vaderdag aandient.

Draag een speldje
De stichting A pin for your thoughts heeft een speldje ontworpen om mensen die een vruchtbaarheidstraject ondergaan een warm hart toe te dragen. Met het speldje laat je zien dat je je familie of vrienden steunt in hun emotionele, spannende en stressvolle tijd.
Het speldje laat een vrouw, een hart en een vogel zien. De vrouw staat voor kracht, het hart voor alle lieve reacties die steun geven en de vogel voor vrijheid. ‘Laat je niet kooien’, zegt de vogel. Je hebt niet alles zelf in de hand, maar bent wel vrij om elke dag de keuze te maken voor geluk.

Met het geld dat het speldje opbrengt, ondersteunt A pin for your thoughts initiatieven rondom vruchtbaarheidsproblemen en -onderzoek.

Mis je nog informatie op deze website? Laat het ons weten, dan gaan we ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Loes, Charlotte & Petra