Het komt hard aan als je een kinderwens hebt en van de huisarts of specialist te horen krijgt dat je verminderd of niet vruchtbaar bent. Het overkomt heel veel vrouwen en mannen. Eén op de zes stellen heeft vruchtbaarheidsproblemen; ongeveer 5 procent van deze koppels blijft ongewild kinderloos.

Er zijn verschillende behandelingen die de kans op een zwangerschap bij verminderde vruchtbaarheid vergroten. Op deze website proberen we de vele vragen te beantwoorden die bij wensouders en hun omgeving leven rondom deze vruchtbaarheidsbehandelingen. Welke behandelingen zijn er? Hoe verloopt zo’n behandeling? Hoe groot is de kans dat een behandeling slaagt? En hoeveel tijd gaat daar overheen?

We proberen je een goed beeld te geven van de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen die in Nederland worden aangeboden. Omdat het ene ziekenhuis het andere niet is, kan een behandeling iets afwijken van de beschrijving die wij hier geven. Kom je informatie tegen waarvan je denkt dat die niet juist is of wil je jouw persoonlijke ervaringen delen, neem dan contact met ons op!

Hoopvol en onzeker
Een vruchtbaarheidsbehandeling is veel meer dan een reeks afspraken in het ziekenhuis. Het is een hoopvol, maar ook een stressvol, emotioneel en onzeker traject. Het kan je gedachten beheersen, je concentratie verstoren en veel druk leggen op relaties en vriendschappen.
Na de spanning voorafgaand aan een behandeling, volgt de spanning of de behandeling geslaagd is. Twijfel, onzekerheid, angst, stress, …. De uitslag die volgt maakt ook weer veel emoties los: geluk en blijdschap of teleurstelling, pijn en verdriet.

Je staat er niet alleen voor
Het is voor de omgeving misschien moeilijk te begrijpen wat wensouders die een vruchtbaarheidsbehandeling krijgen, doormaken. Het is ook niet altijd makkelijk het erover te hebben. Hoe leg je uit wat je doormaakt? Of hoe begin je erover? A pin for your thoughts is er voor wensouders en hun omgeving.

Mis je nog informatie op deze website? Laat het ons weten, dan gaan we ermee aan de slag.

Speldje
Wil je graag laten zien dat je mensen met een onvervulde kinderwens steunt en hun een warm hart toedraagt? Dan kun je het speldje van onze stichting dragen. Hiermee zeg je: ‘Ik draag dit speldje, omdat ik aan je denk’: A pin for your thoughts.