Ken jij iemand in je omgeving met vruchtbaarheidsproblemen en wil jij diegene steunen met oprechte aandacht en een goed gesprek? Dan biedt stichting ‘A pin for your thoughts’ een helpende hand met deze gesprekskaartjes.

snippet-gesprekskaartjes-apfyt

Download hier de gesprekskaartjes

We hopen dat deze kaartjes jou helpen om het gesprek over vruchtbaarheidsproblemen wat gemakkelijker te maken. Wij weten dat het voor de omgeving van mensen met vruchtbaarheidsproblemen niet altijd gemakkelijk is om te praten over dit onderwerp. Want, wanneer is het juiste moment om iets te vragen? Wil de ander er eigenlijk wel over praten? Wat wil ik precies vragen? En hoe stel ik de juiste vraag?

We hebben alvast enkele vragen of gespreksstarters voor je op een kaartje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Niet getreurd! Er zijn ook 5 blanco kaartjes waar je jouw eigen vraag op kunt schrijven. Dus druk de kaartjes af en knip ze uit. Bel jouw vriend, vriendin, zoon, dochter, broers, zus, neef, nicht of die ene speciale collega op, en maak een afspraak voor een goed gesprek. Ga vervolgens lekker samen zitten en geef een kaartje aan die persoon.  Veel succes!

Tip!

Het is altijd moeilijk om in te schatten wanneer je iets wel/niet kunt vragen of zeggen. Je kunt tenslotte niet in het hoofd van de ander kijken. Wat je wel kunt doen is een van onze gesprekskaartjes geven en vertellen dat de ander alleen hoeft te antwoorden als diegene daar behoefte aan heeft. Bedenk ook wanneer jij het zelf prettig zou vinden om erover te praten. Zo is het fijner om te praten als je met zijn tweeën in een rustige omgeving bent, dan wanneer je met een grote groep in een drukke kroeg bent.

Heb je zelf vruchtbaarheidsproblemen? Ook dan kun je deze kaartjes héél goed gebruiken om jouw verhaal bespreekbaar te maken!