A pin for your thoughts interviewt… zangeres Angie Flare over nieuwe single: Open Arms!

Inge van Asseldonk (27) is al vanaf jongs af aan actief als zangeres door het hele land. De Gemertse zong in diverse bands, maar vond een paar jaar geleden haar echte passie in het schrijven van eigen muziek. Nu komt ze met een heel bijzonder nummer ‘Open Arms’ waarvoor ze de samenwerking opzocht met A pin for your thoughts. Wij stellen Inge graag aan je voor!

Hi Inge, leuk dat je er bent! Je treedt op onder de artiestennaam Angie Flare. Waar komt deze artiestennaam vandaan?
“Toen ik begon met het schrijven van eigen muziek is mijn pseudoniem Angie Flare geboren. To flare betekent schijnen of stralen en zo voel ik me ook als ik zing.”

 

Gaaf! En je hebt een heel eigen sound die zich het beste omschrijft als countrypop. Waarom past deze stijl zo goed bij je?
“In het ontwikkelen van mijn eigen sound kwam ik terecht bij mijn liefde voor de Amerikaanse stad Nashville en de countrypopmuziek die daar veelvuldig wordt gemaakt. Wat ik zo mooi vind aan deze muziek, is dat het nog echt dat live band-gevoel heeft. Muziek met echte instrumenten en weinig uit de computer. Ik ben nu dus met veel plezier muziek in deze stijl aan het schrijven, uitbrengen en live performen.”

 

Je hebt al meerdere eigen nummers uitgebracht. Wat is jouw favoriete eigen nummer en waarom?
“Mijn favoriete eigen nummer moet nog uitkomen. Deze komt in januari. Voor mijn eigen muziek werk ik samen met mijn vriend (en gitarist) Bas van Wetten, ook uit Gemert. We schrijven veel samen en hij arrangeert en produceert de liedjes. Dit is het gaafste nummer dat we ooit samen hebben gemaakt. We zijn er heel trots op. Het is stoer, heel eigen en het thema past helemaal bij mij. Maar dus nog even geduld voor die te horen is.”

 

Je bent recentelijk ook naar Nashville geweest voor de opname van het nummer Home. Hoe was die ervaring?
“Dat was heel gaaf om mee te maken. In Nashville vind je echt de muzikale top. In Nederland is een muzikant vaak zowel live als in de studio actief om zijn/haar brood te verdienen. In Nashville specialiseren ze zich in één van de twee. De studiomuzikanten waarmee ik mocht werken spelen de hele dag aan de lopende band. Het ging megasnel, maar de kwaliteit die ze leveren is bizar goed. Daarnaast waren ze heel vriendelijk en relaxed. Ik voelde me erg op mijn gemak. Dat is ook typisch Amerikaans vind ik, ze zijn heel beleefd en nieuwsgierig, je maakt makkelijk een praatje en voelt je snel thuis. Ik hou ervan!”

 

Je bent natuurlijk niet degene die de behandelingen ondergaat en staat aan de zijlijn. Dat voelt soms machteloos, want je wilt ze zo graag helpen.

 

Je nieuwe nummer, Open Arms, schreef je speciaal voor jouw broer en schoonzus. Zij zijn wensouders, dat maakt jou ‘wenstante’. Hoe is dat?
“Je bent natuurlijk niet degene die de behandelingen ondergaat en staat aan de zijlijn. Dat voelt soms machteloos, want je wilt ze zo graag helpen. Ik probeer ze dus zo goed mogelijk te supporten door er met hen over te praten, positief te blijven, maar af en toe ook juist samen de afleiding op te zoeken en eens flink lol te hebben samen. Maar net als hen, word ik zelf ook vaak geconfronteerd in mijn omgeving. Leeftijdsgenoten die ouders of oom/tante worden, of je ziet ergens hele schattige babykleertjes die je ongetwijfeld als suikertante zou meebrengen voor je nichtje/neefje. Want zo word ik dan wel, vrees ik.”

Hoe gaan jouw broer en schoonzus om met hun kinderwens?
“Ze zijn er heel open over en dat vind ik heel knap. Ze vinden het ook belangrijk om het taboe van vruchtbaarheidsproblemen iets meer te doorbreken. Zo merken ze ook dat er stiekem heel veel mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Ze doen het ook echt samen, als een team, ze vormen als het ware al een warm nest.”

 

Die overvloed aan liefde waar een kinderwens uit voortkomt heb ik gebruikt voor het liedje.

 

Hoe heb je dit kunnen verwerken in het nummer ‘Open Arms’?
“Die overvloed aan liefde waar een kinderwens uit voortkomt heb ik gebruikt voor het liedje. Als hun wens vervuld kan worden, zal het kindje echt met open armen en vol liefde ontvangen worden en dat vind ik zo mooi. Daarnaast heb ik het nummer ook geschreven rondom de rollercoaster aan emoties waar ze doorheen gaan: hoop, angst, strijdlust, verdriet.”

Je hebt in samenwerking met A pin for your thoughts het nummer en de videoclip geproduceerd. Hoe is deze samenwerking ontstaan?
“Ik schreef het nummer Open Arms in eerste instantie voor hen. Ik heb het op een bepaald moment aan de keukentafel aan ons gezin laten horen. Het was een heel bijzonder, emotioneel moment dat veel hoop en kracht aan iedereen gaf. We voelden toen allemaal dat er misschien meer mensen kracht uit kunnen halen die in hetzelfde schuitje zitten. Mijn schoonzus was al in contact met A pin for your thoughts en we hadden allebei hetzelfde idee om bij hen aansluiting te zoeken om zo meer mensen te vinden die steun bij het liedje kunnen krijgen.”

 

We hebben gelachen én een traan gelaten. Dat is voor mij de puurste vorm van muziek die verbindt.

 

Hoe kijk je terug op de opnamedag?
“Een erg leuke, gezellige, maar ook emotionele dag. Het was heel intiem om met dat kleine groepje het lied te delen en ook weer te zien dat het raakt. We hebben gelachen én een traan gelaten. Dat is voor mij de puurste vorm van muziek die verbindt. Dit is wat ik altijd wil doen!”

Wil je nog iets meegeven aan alle andere wensouders, wensooms-/tantes, -opa’s en –oma’, en eigenlijk iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met een (onvervulde) kinderwens?
“Ik denk dat ik niet in de positie ben om echt te weten wat de impact is voor wensouders, maar sprekend als familielid denk ik dat het het allerbelangrijkste is om de focus te houden op die liefde voor elkaar en dicht bij elkaar te blijven. Blijf er samen over praten en je armen wijd open houden.”

 

Het nummer Open Arms is vanaf 1 november online te beluisteren.

Spotify
Apple Music
Deezer
Google Play
iTunes Store

 

Bekijk de clip vanaf 4 november hier!